• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Martovski festival

Izvor mondo.rs

Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće otvoren u sredu u Domu omladine.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 66. po redu Martovski festival biće održan od 27. do 31. marta u Domu omladine Beograda.

Svečano otvaranje biće u sredu, 27. marta u 19 časova, uz dodelu nagrada za životno delo i projekciju dokumetnarca "Veliki pohod u Malu Sugubinu" autora Božidara Kalezića, Živadina Mitrovića i Bojane Andrić.

Andrićevoj će biti uručena nagrada za životno delo za dostignuća u oblasti dramaturgije, istorije televizije i publicistike.

Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu i ove godine trajaće pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: Dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video-art, animirani film i kratki igrani film -- kategorija za koju postoji i međunarodna selekcija. Planirane su brojne specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori sa gostima festivala i drugi prateći programi.

Među gostima 66. Martovskog festivala biće istaknuti jugoslovenski i hrvatski reditelj Lordan Zafranović, koji će našoj publici premijerno predstaviti svoje novo delo -- polučasovni dokumentarni film "Duh vremena".

Zafranović za MONDO: Jedan jezik, jedna zemlja!

Biće prikazana i ostvarenja Alesija Bocera, Viktora Kosakovskog, Kristin Briede, Audriusa Stonisa, Eme de Svaf, Marka Džejmsa Rolsa i drugih.

Cena ulaznica biće ista kao i prošle godine, 200 dinara, dok će studenti uz indeks moći da posećuju besplatno projekcije.

Za učešće na jednom od najdugovečnijih festivala naše zemlje prijavljeno je čak 4.000 ostvarenja!

Selektori festivala su Jovana Nikolić, Čarna Manojlović, Nemanja Jovanov, Marta Popivoda, Ana Nedeljković, Kristina Đuković i Darko Lungulov.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE