mondo.rs

"Savo, daj ostavku"

Autor:

Zelena stranka pozvala je svog člana Savu Miloševića da podnese ostavu na mesto trenera FK Partizan. Evo šta mu poručuje predsednik stranke.

26
A- A A+

Zelena stranka smatra da bi ostavkom na mesto trenera prvog tima FK Partizan, Savo Milošević poslao poruku da fudbal u Srbiji mora da se vrati duhu i pravilima fer-pleja i zakona.

Zelena stranka smatra da Milošević "ne treba na sebe da preuzima odgovornost za zakulisne radnje koje FK Partizan i srpski fudbal vuku u sve dublje blato korupcije".   

"Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet 'grobarima' srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji", naveo je u pisanoj izjavi predsednik Zelene stranke i poslanik u Skupštini Srbije Goran Čabradi.

Zelena stranka, čiji je Milošević član, naglašava da političke stranke i sportisti "među prvima moraju da se bore protiv anomalija koje sportske klubove pretvaraju u privatne firme koje mešetare i posluju u sivoj zoni".

Foto: Promo/Zelena stranka Savo Milošević potpisuje pristupnicu Zelenoj stranci"Naša obaveza, i obaveza vrhunskih sportista, što je Milošević nesumnjivo bio, i jeste, je da stanemo u odbranu vrednosti, koje jedno društvo čine uređenim, a sport bi, u svojoj osnovi, trebalo da predstavlja vrhunsku društvenu vrednost", naveo je Čabradi, koji je, inače, jedini poslanik ove stranke u Skupštini Srbije.

 Zelena stranka je, inače, parlamentarna stranka, čija je srž delovanja, razume se, ekologija.

Pre nekoliko dana ova stranka je u Skupštini Srbije podnela inicijativu da se momentalno zaustavi gradnja svih mini-hidroelektrana u našoj zemlji i da se formira parlamentarna komisija koja će analizirati sve ugovore i dozvole o svim takvim do sada izgrađenim postrojenjima.

Ova stranka se zalaže i za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

Takođe, nedavno je formirala svoje "Zelene brigade" koje čiste Srbiju.

Povezano

Sve vesti