mondo.rs

Englezi o "Balkanskoj međi": Putinova propaganda VIDEO

Autor:

Film ruskog reditelja Andreja Volgina našao se na meti britanskog "Tajmsa". Tvrde da je to Putinova propaganda koja potkopava regionalni mir.

Englezi o "Balkanskoj međi": Putinova propaganda VIDEO Foto: YouTube/BalkanskaMedja

Film "Balkanska međa" ruskog reditelja Andreja Volgina, koji ovih dana puni bioskope širom Rusije i Srbije, našao se na meti britanskog "Tajmsa". Ovaj list je oštro napao "Među", ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir.

Britanci tvrde da je "istina prva žrtva ovog ratnog blokbastera", i da iza svega stoji "namera Rusije da sve države bivše Jugoslavije okrenu protiv Zapada".

Poruka NIJE "Srbi su dobri, Albanci loši" VIDEO

"Tajms" navodi da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastično nasilje nad malim nacijama i narodima bez zaštite". Britanci ističu da je "vreme da se na to stavi tačka".

OVAKO JE BILO NA PREMIJERI U BEOGRADU

U filmskom spektaklu "Balkanska međa" glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Anton Pampušni i Goša Kucenko, a u epizodnoj ulozi se pojavljuje i Emir Kusturica.

Hrvati o "Međi": Ruski Rambo i propaganda

Glumac Aleksandar Srećković, koji u filmu glumi Albanca, pripadnika OVK, kaže, za "Novosti", da ga ovakve poruke nisu iznenadile.

"Nije neočekivano da će zapadni mediji koji su podržavali i opravdavali nezakoniti čin NATO bombardovanja Jugoslavije, osuditi film koji prikazuje našu istinu, da ga predstavljaju kao unošenje nemira na Balkan. Nije Tajms imao takve komentare kad su kosovski Šiptari tri dana sprovodili krvavi pir, ubijali ljude, rušili pravoslavne crkve... Nisu pisali takve tekstove kad je pogođen voz u Grdeličkoj klisuri... Ti mediji su masovno podržavali bombardovanje, to je mašinerija koja radi svoj posao", rekao je Srećković.

Britanci vređali srpske predstavnike na Eurosongu

Pogledajte MONDO prilog o filmu "Balkanska međa"

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti