Tanjug

Tahiri ljuta: Kocijančič kao portparol Đurića

Autor:

Nacionalni koordinator za državnu reformu u kosovsoj vladi, Besnik Tahiri, oštro je reagovao posle zahteva EU, odnosno portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič, da Priština ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

17
A- A A+
marko đurić Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Kocijančić je, tvrdi Tahiriju, tokom svog mandata više funkcionisala kao portparol Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića nego zemalja članica EU, prenela je Gazetaekspres.

"Njeni stavovi koji su danas predstavljeni u medijima samo su nastavak prethodnih stavova.

Uslovljavanje dijaloga od njene strane podrazumeva trajno blokiranje dijaloga", smatra on.
Tahiri tvrdi da je Priština za bezuslovni dijalog i kaže "...ako želite, imamo puno posla".

Kocijančič je još jednom ponovila zahtev EU da prištinske vlasti odmah suspenduju taksu na robu iz Srbije, skrećući pažnju na činjenicu da ova tarifa koči Kosovo na njenom putu ka integraciji u EU.

"Dijalog posredstvom EU o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine ima za cilj promovisanje saradnje i pomirenja između dve strane, pomoći im da označe napredak na evropskom putu i poboljšaju živote naroda. Evropska unija očekuje da se Srbija i Kosovo odmah uključe u dijalog, imajući u vidu direktnu vezu između pune normalizacije odnosa i konkretnih perspektiva za njihove evropske težnje" rekla je Kocijančič.

Povezano

Sve vesti