Tanjug

Vučić s Tarom Gandi: Nenasilje jedini put

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Taru Gandi Batačardži, unuku Mahatme Gandija, i izrazio veliko poštovanje za njegovu istorijsku ulogu u borbi za nezavisnost Indije.

40
A- A A+
Tara Gandi Foto: Tanjug/Sava Radovanović


"Naše dve zemlje odlikuje višedecenijsko prijateljstvo i saradnja utemeljeni na vrednostima Pokreta nesvrstanih zemalja, bez otvorenih pitanja, uz puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim pitanjima u međunarodnim forumima", istakao je predsednik Vučić.

Srbija i Indija su prošle godine obeležile 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a politički dijalog dveju zemalja je na visokom nivou.

Ekonomska saradnja, takođe, napreduje, a neki od indijskih giganata su već na srpskom tržištu.
Predsednik Vučić je izrazio nadu da će i druge indijske kompanije slediti primer ovih velikih korporacija.

"Danas sa osećanjem iskrenog poštovanja proslavljamo 150 godina od rođenja čoveka koji nas je podsetio na to da je nenasilje jedini put kojim svi moramo da koračamo u pobedi bez poniženja", zaključili su sagovornici.

Knjiga Tare Gandi "Sećanje na jedno izuzetno doba" objavljena je i na srpskom jeziku. Ona je istakla da joj je velika privilegija da boravi u Srbiji, naglasivši da se oseća kao kod kuće.

Unuka Mahatme Gandija: Srbija mi je kao porodica VIDEO

Povezano

Sve vesti