Ipak stiže Golf s 400 "konja"! (FOTO)

Autor:

Golf R400 u rangu sa Audijem RS3 i po snazi i po ceni

Ipak stiže Golf s 400 "konja"! (FOTO) Foto: promo/Volksvagen AG

Folksvagen Golf R400 polako, ali sigurno dobijaja epitete mita. Najpre zbog neverovatne snage od 400 "konja", a zatim zbog priča i glasina kada će, odnosno da li će ikad videti svetlo dana u serijskoj verziji.

VW je najavio R400 u vidu koncepta pre pet godina, a onda su krenulo da se govorka kako je preskup za kupovinu i održavanje.

Međutim, britanski automobilski magazin Autocar piše da projekat ima podršku direktora Folksvagena, Herberta Disa i da će nov model biti bitno agresivnijeg dizajna od "slabašnog" Golfa R, čiji motor ima samo 320 KS.

Ista dvolitarska turbo-benzinska jedinica, ali dodatno "dobudžena" od strane Audija naći će se pod haubom R400. Najavljeno je i da će najjači Golf osim po snazi, biti i cenovno identičan Audiju RS3 – u Nemačkoj od 56.000 evra na naviše.

Pogledajte galeriju koncepta Golfa R400:

Predviđeno je da R400 ima sedmostepeni DSG menjač koji će snagu prenositi na 4Motion pogon na sva četiri točka.

Performanse: do "stotke" za 3,9 sekundi, a maksimalna elektronski ograničena brzina - 280 km/h.

U sprintu će biti za celu sekundu biti brži od Golf R.

Automobil će se razlikovati i po limun žutim detaljima, kao i centralno postavljenjim izduvima. Ostaje da se vidi da li će R400 doći s troja vrata, jer novi Golf neće biti dostupan u toj kombinaciji vrata.

Golf R400 bi trebalo da se pojavi naredne godine, a ono što može da raduje domaće kupce jeste da će registracija ovog modela biti smešna.

Izvor: MONDO

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti