Stampedo na sahrani ubijenog repera! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Reper, izrešetan pred četvorogodišnjom kćerkom, sahranjen je u Los Anđelesu, incidenti tokom ispraćaja.

1
A- A A+

Reper Nipsey Hussle, ubijen 31. marta ispred prodavnice, sahranjen je u Los Anđelesu a poslednji ispraćaj obeležili su brojni incidenti.

UŽAS: Reper Nipsey Hussle ubijen pred detetom!

Procesija koju su predvodila mrtvačka kola prelazila je put od skoro 26 milja, a desetine hiljada građana se okupilo da isprati repera na poslednji počinak, zbog čega su se dogodili i brojni incidenti uprkos velikom broju policajaca koji su obezbeđivali događaj. Nekoliko ljudi je povređeno u stampedu dok se masa gurala da što bolje vidi sanduk, prenose američki mediji.

Prethodno je održana komemoracija u Stejpls Centru u Los Anđelesu, areni koja prima 21.000 ljudi.

Pevao je Stivi Vonder, a govore su držali reperova porodica i Snoop Dogg.

Ermis Džozef Esgedom (33), koji je nastupao pod umetničkim imenom Nipsey Hussle, svojevremeno je bio član Kripsa, famozne bande iz Los Anđelesa, ali je sarađivao sa brojnim reperima dovedenim u vezu sa konkurentskim Bladsima, kao što je The Game. Snimao je i sa velikim zvezdama, među kojima su 50 Cent, Kendrik Lamar, Snoop Dogg, Childish Gambino i drugi.

Iako je objavljivao pesme duže od deset godina, tek prošle godine je objavio album prvenac, "Victory lap", i bio nominovan za Gremi nagradu.

Zbog ubistva je uhapšen član bande Erik Holder, a na nezvaničnoj komemoraciji održanoj neposredno posle ubistva povređeno je 12 ljudi.

Izvor: YouTube/Nipsey Hussle

Tagovi:

Povezano

Sve vesti