Najbolji drug podigao spomenik junaku s Košara

Autor:

Slavoljub Pavlović, najbolji drug Ivice Petkovića, stradalog u odbrani karaule Košare, podigao je spomen ploču stradalom prijatelju u blizini Prokuplja.

8
A- A A+

garda, garda srbije, vojska, vojnici, gardisti, vojnici u gardi Foto: Mondo/Stefan Stojanović


U prisustvu predstavnika Grada Prokuplja, Vojnog sindikata Srbije, drugova iz brigade, predstavnika škole, rodbine, prijatelja i brojnih meštana u prokupačkom selu Bajčince, na zgradi Osnovne škole otkrivena je Spomen - ploča poginulim junacima sa Košara iz tog mesta.

Spomen ploča je posvećena poručniku Ivici Petkoviću pripadniku 125. motorizovane brigade i Radiši Ivkoviću, komandiru policije u Boru, palim u bici za Košare 1999. godine braneći granicu Srbije.

"Odobrili smo postavljanje spomen ploče na školskoj zgradi, koja je time oplemenjena, jer je sada deo spomenika veličanstvene hrabrosti i požrtvovanosti u borbi za slobodu, kazao je Saša Jovović, direktor prokupačke Osnovne škole "Milić Rakić – Mirko" u čijem sastavu radi četvororazredna škola u Bajčincu.

Spomen obeležje je otkrio i donirao Slavoljub Pavlović, najbolji drug Ivice Petkovića.

Prilikom otkrivanja spomen obeležja o poginulim junacima su govorili borci sa Košara sećajući se njihove hrabrosti i požrtvovanja kojom su spasili živote mnogim vojnicima.

Bitka na Košarama: "Časno se borilo i časno ginulo!"

Povezano

Sve vesti