Legendarni Audi RS2 sreo "praunuka" (FOTO, VIDEO)

Autor:

Da li su vam i ovi karavani samo za prevoz kupusa i lubenica?

Legendarni Audi RS2 sreo "praunuka" (FOTO, VIDEO) Foto: promo/ABT

Pre 25 godina Audi je promovisao prvi model sa RS značkom.

Legendarni karavan RS2 imao je karakteristike kojima je mogao da se bori sa daleko poznatijim limuzinama.

Sedam legendarnih trendsetera iz 90ih

Tjunerska kuća ABT, koja je najpoznatija baš po doterivanju Audijevih modela, obeležila je ovaj datum "druženjem" dva karavana – RS2 i, novog RS4+.

Oba modela su naravno prošla kroz ruke zaposlenih u ABT-u.

Originalni RS2, koji je napravljen u pomoć Poršea, ispod haube je imao 2,2-litarski petocilindarski motor koji je razvijao 320 KS. ABT je uz pomoć sopstvene "magije" uspeo da ubaci još koju desetinu konja, za ukupnih 360 konjskih snaga.

Aktuelni RS karavan sa potpisom ABT nosi ime RS4+. Pod haubom je 2,9-litarski V6 motor, koji je u ABT-u pojačan za 60 KS i 80 Nm, pa razvija 510 KS uz 680 Nm obrtnog momenta. Do "stotke" mu trebaju 3,9 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 280 km/h.

Ovaj model se odlikuje brojnim ABT-ovim dodacima, poput aerodinamičnog paketa od karbona, 20-inčnim felnama, impresivnim dvostrukim izduvima i drugim detaljima.

Cena ABT-ove dorade iznosi 28.900 evra, što kad se doda na originalnih 80.000 evra, koliko košta "klot" RS4, daje u zbiru nepunih 110.000 evra. Sa montažom prebacuje i tu brojku.

ABT nudi i dodatne opcije, poput Power S seta (dodaje snagu od 20 "konja" i 10 Nm), veće točkove, oslanjanje sa mogućnošću podešavanja visine automobila, kao i individualni volan i sedišta.

Izvor: YouTube/ABT Sportsline

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti