Srbija se predstavila na LSE, Mali otvorio trgovanje

Autor:

Srpski ministar finansija, Siniša Mali, počasno je otvorio danas trgovanje na Londonskoj berzi zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem, sa kojim je potom razgovarao o investicionim potencijalima Srbije i mogućnostima za

1
A- A A+
londonska berza,siniša mali Foto: TANJUG/ Pres služba Ministarstva finansija

"Republici Srbiji ukazana je velika čast na Londonskoj berzi (LSE), s obzirom na to da su nam omogućili da simbolično otvorimo današnje trgovanje na berzi, a potom i da finansijskoj zajednici u svetu predstavimo investicione potencijale Srbije", izjavio je Mali koji boravi u jednodnevnoj poseti Londonu.

Dodao je i da je dobro što je berza, odnosno najveći broj kompanija, od jutros u plusu, kao i da imao veoma dobar i konstruktivan sastanak sa direktorom berze Nikilom Ratijem, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

U januaru višak u državnoj kasi tri puta veći od plana

"Razgovarali smo o ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije, o njenim investicionim mogućnostima, i o tome na koji način možemo da proširimo našu bazu investitora", izjavio je ministar Siniša Mali.

"Želimo da oni još više ulažu u naše hartije od vrednosti, i da prepoznaju potencijale Srbije", poručio je Mali, uz ocenu da su brojke na našoj strani.

"Imamo dobre rezultate, i investitori to prepoznaju", istakao je ministar finansija i zahvalio direktoru berze na prilici koja je ukazana Srbiji.

U okviru konferencije koja je posvećena Evropi i Centralnoj Aziji, a koja se održava na Londonskoj berzi, ministar Siniša Mali će danas predstaviti ekonomsku politiku Republike Srbije i finansijskoj zajednici u Londonu.

Povezano

Sve vesti