Film "Balkanska međa" nepoželjan u Bujanovcu?!

Autor:

Projekcija filma "Balkanska međa", iako je prethodno bila regularno zakazana u Domu kulture u Bujanovcu, u ponedeljak je otkazana bez obrazloženja, potvrdili su distributeri filma.

Film "Balkanska međa" nepoželjan u Bujanovcu?! Foto: Mondo/Goran Sivački

U saopštenju koje je dostavljeno medijima, navodi se da je prikazivanje otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film.

"Ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane. 'Balkanska međa' šalje poruku o neophodnosti negovanje mira i razumevanja između Srba i Albanaca i zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma", navedeno je u saopštenju koje su potpisali Miloš Biković i Miodrag Radonjić iz produkcijske kuće Arhangel studios.

Ministаrstvo kulture i informisаnjа Srbije saopštilo je da sa zаbrinutošću i neodobrаvаnjem gledа nа odluku nаdležnih u Domu kulture u Bujаnovcu dа ne prikаžu rusko-srpski film "Bаlkаnskа medjа". 

"Tаkаv čin nepriklаdаn je, neobjаšnjiv i politički provokаtivаn u mesecimа kаdа čitаvа Srbijа obeležаvа 20-godišnjicu trаgičnih zbivаnjа kojа su nаšlа izrаzа u ovom zаpаženom filmskom ostvаrenju", piše u saopštenju.

"Poruka nije - Albanci su loši, Srbi su dobri" (VIDEO)

Hrvati o "Balkanskoj međi": Ruski Rambo i propaganda

Englezi o "Balkanskoj međi": Putinova propaganda

Bikovićev odgovor Englezima!

MONDO TV O FILMU "BALKANSKA MEĐA"

Izvor: MONDO


FILMSKI PODKAST: O "Balkanskoj međi"

Izvor: Mondo

Povezano

Sve vesti