mondo.rs

"Marko me lično ovlastio da dogovorim verski obred"

Autor:

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj potvrdio je danas na svom Twitter nalogu da će Mirjana Marković biti sahranjena u dvorištu porodične kuće u Požarevcu 20. aprila u 15 sati, uz saglasnost Marije i Marka Miloševića.

62
A- A A+

mira marković šešelj Foto: MONDO kolaž/Goran Sivački, Stefan Stojanović

  "Uz saglasnost svoje sestre Marije, gospodin Marko Milošević rekao mi je danas da će se, po odluci porodice, sahrana njihove majke gospođe Mire Marković obaviti u dvorištu porodične kuće u Požarevcu u subotu, 20. aprila u 15 časova, po pravoslavnom verskom obredu".


On je nakon toga napisao još jedan tvit:

"Gospodin Marko Milošević ovlastio me je da lično dogovorim verski obred s nadležnim sveštenicima Srpske pravoslavne crkve. Ovo je zvanična informacija i porodica apeluje da se u javnosti prekinu dalja nagađanja o mestu i modalitetima sahrane", poručio je Šešelj.

Marko Milošević je ranije rekao za BK televizuju da su on i sestra Marija izuzetno teško podneli gubitak majke, ali da nisu u mogućnosti da se oproste od nje u Srbiji.

Marija i Marko Milošević ne dolaze na sahranu majke?

Prijatelji porodice Milošević smatraju da bi, najverovatnije, Marka dolazak u Srbiju koštao, jer su ozbiljne optužbe protiv njega i dalje na snazi.

Mirjana Markovi će biti kremirana u četvrtak u kapeli bolnice u Moskvi, u kojoj je preminula.

Dok traju nedoumice o prisustvu Marije i Marka na sahrani, u Požarevcu se užurbano priprema sve što je potrebno za ispraćaj profesorke Marković, nekadašnje prve dame Srbije i Savezne Republike Jugoslavije ali i žene koja je bila najvažniji savetnik Slobodana Miloševića i siva eminencija države u vreme kada je Srbija počinila neke od strašnih zločina, uključujući i ubistva političkih protivnika.

Zasad je izvesno da će se govorima od nje oprostiti Momir Bulatović, počasni predsednik Udruženja "Sloboda", i prof. dr Milovan Bojić, dugogodišnji prijatelj Miloševića.

Povezano

Sve vesti