mondo.rs

Koji je to auto bolji od Golfa "dvojke" sa 735KS VIDEO

Autor:

Pogledajte kako se jedan naizgled običan Golf snalazi protiv aždaja na trci od pola milje

5
A- A A+
golf Foto: Mondo/Željko Svitlica

Osim u Volfsburgu i Briselu (i Gracu - samo Golf Country), Golf "dvojka" se proizvodila i u pogonima Tvornice automobila Sarajevo, zbog čega na prostorima bivše Jugoslavije, a posebno u Bosni i Hercegovini ima zasluženi status člana porodice.

Njegovo neuništivo veličanstvo - "golf dva"

I dalje se na našim putevima mogu sresti manje-više očuvani primerci.

Takođe, modeli Golfa druge generacije su zanimljivi i tjunerima, a naročito ljubiteljima trka ubrzanja koji često ugrađuju u ove automobila neverovatno moćne motore.

Pisali smo o modelima sa preko 1.000 konjskih snaga. Tako je ova "dvojka" je najbrži automobil na svetu – stazu od 1/4 milja je prešao manje od 8 i po sekundi, što je za sekund brže od Dodž Čelendžer SRT Demona, Bugatija Vejron Super Sport. Meklarena P1…

Sada je izbačen video Golfa 2 R32 koji razvija 735 konjskih snaga. Osim povećih guma, jedan detalj otkriva da se ne radi o običnom "golfiću". Naime, s prednje strane je ubačen ogroman interkuler, tako da njegov dobar deo viri ispod branika.

Pogledajte kako je ovaj primerak prošao na trkama ubrzanja na pola milje (804 metra):

Izvor: YouTube/Gumbal

POGLEDAJTE KAKO JE EVOLUIRAO GOLF:

Izvor: MONDO

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti