mondo.rs

Bruka za najveći i najjači Škodin terenac (VIDEO)

Autor:

Kodiak RS podbacio na testu "severnog jelena"

6
A- A A+
škoda kodiaq, sajam automobila Foto: Mondo/Goran Sivački

Jedan od zanimljivijih modela na Sajmu automobila bila je Škoda Kodiak u RS verziji. Na beogradski sajam je došao kao "šampion" Nirburgringa u kategoriji SUV model s tri reda sedišta i stvarno izgleda odlično.

Pod haubom se nalazi dvolitarski bi-turbo TDI koji snagu od 239 KS i maksimalni obrtni moment od 500 Nm isporučuje na sva četiri točka. Do "stotke" stiže za 6,5 sekundi. Ovaj motor je najjači dizelaš u istoriji brenda.

U odnosu na standardni "kodiak", RS verzija donosi posebni aerodinamični paket i oslanjanje, jače disk kočnice na svim točkovima, kao i sportske izduvne grane. Tu su i 20-inčne felne sa pneumaticima 235/45 R20.

Sve ovo bi trebalo da donese i daleko stabilniju vožnju, zar ne?

E pa ne – ako je suditi po testu "severski jelen", koji podrazumeva izbegavanje prepreke uz naglu dvostruku promenu pravu.

Izvor: YouTube/km77.com

Ekipa magazina km77 je probala da prođe ovaj test, ali rezultati nisu baš najbolji.

Pri brzini od 77 km/h, Kodiak RS je prilično podupravljao, što je rezultovalo odstupanjem od idealne putanje prednjeg dela. Veliki terenac je prošao test tek kad je brzina smanjena na 75 km/h, što je rezultat koji nije za pohvalu.

POGLEDAJTE MONDO TV PRILOG O ŠKODI KODIAK RS:

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti