mondo.rs

Gužve na Batrovcima i pojedinim naplatnim rampama

Autor:

Očekuje se veći intenzitet saobraćaja kasnije popodne i naročito tokom sutrašnjeg dana.

0
A- A A+
gužva, batrovci, kolona automobila Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Zbog predstojećih praznika na putevima u Srbiji se pojačava saobraćaj, a u Beogradu je velika gužva već prisutna na najfrekventnijim saobraćajnicama.

Očekuje se veći intenzitet saobraćaja kasnije popodne i naročito tokom sutrašnjeg dana.

U AMSS, ipak, ne očekuju da će na putevima doći do saobraćajnog kolapsa.

Na graničnim prelazima nema većih zadrzavanja, osim na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, pa se vozači savetuju da koriste manje opterećene granične prelaze sa tom zemljom.

Situacija na Batrovcima:

Pojačan je saobraćaj na izlazima iz Beograda, na Ibarskoj magistrali i na autoputu.

Uprava carina Srbije je saopštila da u putničkom prometu na graničnim prelazima nisu zabeležena zadržavanja duža od sat vremena, ali da su u teretnom saobraćaju zadržavanja na granici višesatna.

U popodnevnim satima broj vozila na izlazu iz zemlje će se povećati, posebno na prelazima koji vode ka Hrvatskoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini, a kolone kamiona na prelazima ka Hrvatskoj i Mađarskoj ne jenjavaju, navedeno je u saopštenju.

Na Batrovcima su zbog usporenog rada pograničnih službi susedne Hrvatske duge kolone kamiona i puna međuzona uobičajeni prizor, pa se tako tokom današnjeg dana na izlazu iz zemlje u teretnom prometu čeka do šest sati, a na obližnjem Šidu se iz istog razloga na izlaznoj strani čeka oko tri sata, dok na ulaznoj zadržavanja traju do sat vremena, navodi se u saopštenju.

Na Horgošu čekanja u teretnom saobraćaju na izlazu iz Srbije traju do šest sati, a na Kelebiji oko pet časova. Gužvi na ulazu u Srbiju na ova dva prelaza nema.

Na prelazima Vatin, Gradina, Preševo, Gostun i Sremska Rača zadrzavanja za putnike su maksimalno sat vremena, a slična situacija je i u teretnom saobraćaju.

Pred nama su posebno opasni dani u saobraćaju

Kolone se formiraju i na pojedinim naplatnim stanicama.

Na naplatnoj rampi "Beograd" do kraja dana se očekuje povećan broj vozila i to u pravcu od Beograda ka Nišu, kažu u JP Putevi Srbije i navode da će rad na naplatnim stanicama tokom praznika biti pojačan.

Očekuju se da će danas proći oko 40.000 vozila u oba smera kroz ovu naplatnu stanicu, što je za 40 osto više nego što je uobičajeno za radni dan.

"Danas je poslednji radni dan pre praznika i očekujemo da će deo sugrađana već danas krenuti na putovanje. Mi smo uvek u vreme praznika organizovani u posebnom režimu rada, pojačan je rad na svim naplatnim stanicama", rekla je za Tanjug rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove Sektora za naplatu putarina u Putevima Srbije Nikolina Arbutina.

Navela je da će tokom praznika biti povećan broj inkasanata kako bi se obezbedilo da sve naplatne rampe rade 24 sata bez pauze.

Povećan je, kaže, i broj tehničkog osoblja u slučaju bilo kakvih kvarova, a Uprava saobraćajne policije ima svoje punktove na čeonim naplatnim stanicama.

"Preduzeli smo sve mere kako ne bi došlo do zadržavanja vozila na naplatnim stanicama", rekla je Arbutina.

Apelovala je na učesnike u saobraćaju koji gotovinom plaćaju putarinu da pripreme tačan iznos novca pre dolaska na naplatnu stanicu, jer će tako skratiti zadržavanje.

Preporučila je vozačima koji koriste elektronsku naplatu putarine da svoje uređaje provere, odnosno dopune pre polaska na put.

Svim učesnicima u saobraćaju, kaže Arbutina, preporučuje se da se pre polaska na put informišu o stanju u saobraćaju.

"To mogu učiniti preko naše zvanične internet prezentacije, preko aplikacije za mobilne telefone Putevi Srbije, ali i preko portala koji se nalaze duž deonica autoputa", navodi Arbutina.

Apelovala je na sve vozače da brinu o bezbednosti, prilagode brzinu uslovima saobraćaja, a posebno da obrate pažnju kada prolaze kroz naplatne stanice, jer je bezbednost zaposlenih na naplatim rampama i svih učesnika u saobraćaju na prvom mestu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti