mondo.rs,Tanjug

Ministri i premijerka čestitali Uskrs

Autor:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka Jadranka Joksimović i premijerka Ana Brnabić čestitali su Uskrs srpskom patrijarhu Irineju i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

6
A- A A+
jaja, uskrs, pijaca Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja i u tom duhu svim građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima", kaže se u čestitki Ane Brnabić.

Ivica Dačić je podsetio da je Uskrs "vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja".

"Želim da se praznični duh razumevanja i opraštanja proširi na sve građane Srbije bez obzira na njihovu veroispovest, pol i naciju, osnažujući nas u zajedništvu kako bismo se odlučno suočili sa svim poteškoćama pred nama", poručio je Dačić.

"Sa željom da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, prevaziđemo u nadi, veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji po Julijanskom kalendaru slave Hristovo vaskrsnuće, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju proslave ovaj najveći hrišćanski praznik", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Ministarka za evropske integracije Vlade Srbije Jadranka Joksimović čestitala je danas Uskrs građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

"Građanima želim da Uskrs provedu sa porodicom, u miru, radosti i dobrom raspoloženju. Neka ovaj ž hrišćanski praznik - koji je simbol obnovljenog života, duhovnosti, snage i pravednosti, donese zdravlje, blagostanje, ličnu sreću i ukupni društveni i ekonomski napredak za sve građane Srbije", navodi se u čestitki ministarke Joksimović.

Povezano

Sve vesti