Tanjug

KOSOVO: Stala gradnja hidrocentrale u Štrpcu, zasad

Autor:

Sporni radovi, zbog kojih su se meštani tukli s policijom, na izgradnji mini hidroelektrane na mestu Obe reke zaustavljeni su dok se ne proveri sva dokumentacija i papiri koje investitor, Matkos grupa, poseduje.

2
A- A A+
Tara, reka Tara, Drina, ušće Tare i Pive Foto: MONDO/Predrag Vujić

To je odlučeno na sastanku održanom u Štrpcu na kojem su učestvovali predstavnici te opštine, građana,Matkos grupe, kosovske policije za region Uroševca, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja samoproglašenog Kosova i regulatorne kancelarije za energiju.

Iz Opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano.

Novi protest u Štrpcu!

"Nas primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono sto stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika", saopšteno je iz Opštine.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.

"Danas smo uradili veliku stvar ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intezivirati sastanke sa svim relevantni institucijama kako bi pronašli trajno rešenje".

Iz Opštine su jos jednom osudili prekomernu upotrebu sile jedinice Rosu u petak i naveli da će takođe tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

Istraživanje: Građani jasno PROTIV mini-hidroelektrana

Povezano

Sve vesti