mondo.rs

SENKE NAD BALKANOM: Gde je zapelo? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Scenarista napustio projekat, sporna je, prenose "Večernje novosti", bila potpuno druga serija, a evo šta Vladimir Kecmanović kaže.

15
A- A A+

Domaća štampa prenela je da je Dragan Bjelogrlić dao otkaz scenaristi serije "Senke nad Balkanom", ali dan kasnije, oglasio se nagrađivani pisac i scenarista Vladimir Kecmanović i objavio da je sam napustio projekat.

Sve o seriji "Senke nad Balkanom"

Kecmanović je, prenose "Večernje novosti", kao razlog naveo "nepoštovanje autorskih prava" u drugoj seriji, projektu "Žigosani u reketu".

"Moja prava nisu ispoštovana na tom projektu, zbog čega sam odlučio da prekinem saradnju sa Bjelogrlićem. Ja sam autor imena serije i tvorac ključnih likova, zajedno sa Kostom Peševskim napravio sam i pilot epizodu i jedini ušao u rizik vezan za taj projekat. Na špici serije, međutim, nisu priznata moja autorska prava," saopštio je Kecmanović.

"Istina je da ništa od toga što sam uradio nije posebna mudrost, a naziv serije, ako mene pitate, nije adekvatan i koristio sam ga samo kao radni. Pretvoren je u zvanični, bez konsultacija sa mnom. Istina je da bih negde, gde se poštuju autorska prava, za ovaj grubi prekršaj dobio odštetu. Pošto to ovde nije slučaj, preostalo mi je jedino da prekinem saradnju," naveo je on.

Pogledajte MONDO TV o seriji...

Izvor: MONDO

Trejler druge sezone "Senki"...

Izvor: YouTube/Senke nad Balkanom

Kao i video u kojem poznate ličnosti komentarišu kako se (ne) poštuju njihova autorska prava.

Izvor: YouTube/MONDO Portal

Povezano

Sve vesti