• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF nam je u poseti

Izvor MONDO/Agencije

Zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su danas plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije.

Delegaciju Srbije predvodi guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici Ministarstva finansija, saopšteno je iz NBS-a.

Misija MMF-a, koju predvodi novi šef misije Jan Kejs Martejn, boravi u Beogradu od 9. do 21. maja kako bi se obavili razgovori u vezi s drugim polugodišnjim razmatranjem Instrumenta za koordinaciju politike, program poznat kao "čuvarkuća", zajedno s konsultacijama po članu IV Statuta MMF.

MMF svetu menja "dijagnozu", ali ne i Srbiji

Tom prilikom, biće razmotrena aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja.

Razmatraće se i realizacija utvrđenih kvantitativnih i reformskih ciljeva ekonomskog programa, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike, koji je Srbiji u julu 2018. odobrio Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

MMF: Ne može rast privrede i partijsko zapošljavanje

Pored toga, biće sveobuhvatno analizirana opšta privredna i finansijska situacija u Srbiji u okviru konsultacija po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, kao i izgledi za dalji rast. Analiza uključuje i adekvatnost ekonomske politike i mera, eksternu stabilnost i održivost spoljnog duga zemlje.

Redovne konsultacije po članu IV Statuta obavljaju se sa svim zemljama članicama u okviru nadzorne funkcije Međunarodnog monetarnog fonda, a prethodne konsultacije s Republikom Srbijom obavljene su krajem avgusta 2017, navodi se u saopštenju NBS.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image