mondo.rs,MONDO/Tanjug

Promena u odnosima Renoa i Nisana

Reno dostavio zvaničnu ponudu za spajanje sa Nisanom

3
A- A A+
reno nisan Foto: promo/Renault SAS/Luc PERENOM

Kompanija Reno je dostavila zvaničnu ponudu za spajanje sa dugogodišnjim partnerom, Nisanom, javlja japanska televizija TBS, pozivajući se na neimenovane izvore.

Francuski proizvođač automobila predložio je da se kompanije spoje po sistemu holdinga, što bi Renou i Nisanu omogućilo ravnopravno vlasništvo i zastupljenost u odboru, prenela je japanska televizija, ali nije iznela dodatne detalje o tome kada je predlog dostavljen.

Predsednik Renoa Žan-Dominik Senar, koji je imenovan u januaru na tu funkciju nakon što je zbog malverzacija i hapšenja smenjen glavni kreatora te alijanse Karlos Gosn, oživeo je predlog da se francuski proizvođač ujedini sa Nisanom, naveli su prošlog meseca izvori upoznati sa situacijom, a prenosi njujorška agencija Blumberg.

Britanski list Fajnenšel tajms je, međutim, objavio da su i Nisan i japanska vlada odbacili napore Renoa da se uključi u pregovore o spajanju.

Reno i Nisan, zajedno sa trećim partnerom Micubišijem, proizvode 10,8 miliona automobila svake godine i predstavljaju najvećeg svetskog proizvođača putničkih i lakih komercijalnih vozila.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti