mondo.rs

Batin izbor za novog Valtera - Vojin Ćetković!

Autor:

Legenda srpskog glumišta napustila nas je pre tri godine - sada će jedna ulica poneti njegovo ime, a supruga Lula otkrila "Novostima" koga je video kao svog naslednika u rimejku kultnog filma!

Batin izbor za novog Valtera - Vojin Ćetković! Foto: MONDO/Goran Sivački, Stefan Stojanović

Pre nekoliko dana je objavljeno da će kultni jugoslovenski, partizanski, filmovi Velimira Bate Živojinovića dobiti nov život.

MONDO KOLUMNA o glumcu iz "Valtera": Slobodan Dimitrijević, ili samo - Suri

Kinezi su odlučili da finansiraju rimejkove filmova "Valter brani Sarajevo" i "Most", a "Huahua Media", Filmski centar Sarajevo i "Dandelion Productions Inc" su potpisali su sporazume o saradnji.

MONDO KOLUMNA o partizanskim filmovima: Fon Ditrih, "gibanica vesterni" i, naravno, Kriger

Na godišnjicu smrti je otkriveno da će ime legende jugoslovenske kinematografije poneti jedna ulica u Beogradu, a udovica Lula otkrila i koga je veliki Bata Živojinović svojevremeno video u ulozi novog Valtera.

"Batina ideja je i bila da se snimi rimejk filma 'Valter brani Sarajevo'. Želeo je da njegovu ulogu igra Vojin Ćetković. Čak su i razgovarali o tome. On se baš zdušno zalagao da se taj projekat ostvari", rekla je Lula Živojinović "Novostima". "O tome se, više puta, dogovarao i sa Kinezima, trebalo je da bude supervizor na snimanju, ali eto, nije se dalo da Bata to doživi", dodala je ona.

Batine ideje seća se i Vojin Ćetković: "Bata je jednom meni rekao 'doći će Kinezi ovde da prave rimejk 'Valtera' i voleo bih ti da ga igraš'", rekao je Ćetković "Novostima" i nastavio: "Bio sam iznenađen, naravno, jer velika je čast da mi takav glumac kaže da bi želeo da uskočim u njegovu kultnu ulogu i film koji su ga proslavili u Kini i učinili najvećom zvezdom u toj zemlji".


Na izradi rimejka radiće i poznati srpski filmski producent i reditelj Predrag Gaga Antonijević koji je trenutno angažovan u Holivudu, dok u Srbiji snima film o Jasenovcu i popularnu seriju "Državni službenik".

Film "Most" ušao je u preliminarnu fazu priprema i početak snimanja planira se za početak 2020. godine. Predstavnci Huahua Media dolaze u narednih mesec dana u Sarajevo i Beograd radi obilaska lokacija, kastinga i daljih priprema za ovaj veliki filmski projekat.

Povezano

Sve vesti