mondo.rs,Tanjug

Futog: Preminuo jedan od četvorice nađenih u cisterni

Autor:

Jedan od četvorice muškaraca, koji su juče u besvesnom stanju pronađeni u praznoj cisterni u perionici u Futogu, preminuo je jutros u Kliničkom centru Vojvodine.

2
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Ostala trojica su i dalje životno ugrožena, potvrđeno je Tanjugu u KCV.

"U ranim jutarnjim časovima u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, jedna od četiri muške osobe, koje su juče primljene sa znakovima toplotnog udara i hipoksije, nakon sprovedenih intenzivnih mera reanimacije i lečenja preminula je", saopšteno je iz KCV.

Preostala trojica muškaraca koji su pronađeni u cisterni i dalje su u teškom stanju i životno su ugroženi.

"Oni se nalaze na Odeljenju intenzivne terapije Urgentnog centra KCV, gde se kontinuirano sprovode mere intenzivnog lečenja i terapije", rečeno je u KCV.

U novosadskoj policiji kažu da je utvrđeno da su dvojica muškaraca iz Avganistana, a za drugu dvojicu još nije utvrđeno odakle su.

Policija još utvrđuje okolnosti pod kojima su muškarci dospeli u cisternu. Tužilac navodi da u ovom trenutku još nema elemenata krivičnog dela.

Kamion s cisternom, u kojoj su muškarci pronađeni, navodno je stigao sa juga Srbije, pretpostavlja se sa Kosova.

U cisterni nađene četiri osobe, bore im se za život!

Četvoricu mlađih muškaraca juče je pronašao vozač kamiona, slovenačkih registarskih oznaka, kada je počeo da priprema kamion za pranje, u perionici u Futogu.

Kada je otvorio poklopac prazne cisterne ugledao je četvoricu muškaraca, koji su ležali u besvesnom stanju. Radnici perionice pokušali su da ih osveste polivajući ih vodom.

"U Urgentni centar KCV primljene su četiri muške osobe sa znacima toplotnog udara i hipoksije. Svi pacijenti su životno ugroženi i nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije, gde se sprovode mere reanimacije i intenzivne nege i lečenja", saopšteno je juče iz KCV.

Povezano

Sve vesti