Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne kolače sa kakaom.

Sastojci:

Preliv

120 grama šećera

120 militara vode

Testo

120 mililitara mleka

100 grama šećera

30 grama kakao praha

Pola kašičice cimeta

350 grama mleka u prahu

Pola kašičice ekstrakta vanile

Tri jaja 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U šerpici zagrejte 120 mililitara vode i 120 grama šećera, do ključanja. Kad proključa, poklopite i ostavite da ključa jedan minut. Klonite poklopac, i kuvajte dok šećer ne poprimi zlatnožutu boju, ali nemojte mešati. Vrlo pažljivo, šećerni sirup spajte u šest modli za mafine.

U drugoj šerpi pomešajte pola šolje mleka, šećer, kakao i cimet, zagrejte do ključanja, mešajući sve vreme. Kad proključa, kuvajte još jedan minut, a zatim sklonite sa šporeta.

Jaja umutite, odvojeno, a zatim polako u ovu smesu sa kakaom dodajte jaja, mleko u prahu i ekstrakt vanile, mešajući žicom sve vreme.

Smesu sipajte u modle, preko šećernog sirupa.

U dublji pleh stavite kalup za mafine, nalijte vode do polovine, i pecite 50 do 55 minuta, ili dok čačkalica ne izađe "čista".

Ostavite da se kolači ohlade, pa ih služite prevrnute, ukrašene sezonskim voćem, topljenom čokoladom ili šlagom.

Imate li vi neki dobar recept za čokoladne kolače? Pišite nam!