Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne kolače sa kakaom.
Sastojci:
Preliv
120 grama šećera
120 militara vode
Testo
120 mililitara mleka
100 grama šećera
30 grama kakao praha
Pola kašičice cimeta
350 grama mleka u prahu
Pola kašičice ekstrakta vanile
Tri jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
U šerpici zagrejte 120 mililitara vode i 120 grama šećera, do ključanja. Kad proključa, poklopite i ostavite da ključa jedan minut. Klonite poklopac, i kuvajte dok šećer ne poprimi zlatnožutu boju, ali nemojte mešati. Vrlo pažljivo, šećerni sirup spajte u šest modli za mafine.
U drugoj šerpi pomešajte pola šolje mleka, šećer, kakao i cimet, zagrejte do ključanja, mešajući sve vreme. Kad proključa, kuvajte još jedan minut, a zatim sklonite sa šporeta.
Jaja umutite, odvojeno, a zatim polako u ovu smesu sa kakaom dodajte jaja, mleko u prahu i ekstrakt vanile, mešajući žicom sve vreme.
Smesu sipajte u modle, preko šećernog sirupa.
U dublji pleh stavite kalup za mafine, nalijte vode do polovine, i pecite 50 do 55 minuta, ili dok čačkalica ne izađe "čista".
Ostavite da se kolači ohlade, pa ih služite prevrnute, ukrašene sezonskim voćem, topljenom čokoladom ili šlagom.
Imate li vi neki dobar recept za čokoladne kolače? Pišite nam!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu