Ovaj čokoladni kolač sprema se prilično jednostavno i nisu vam potrebne nikakve naročite kulinarske veštine, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
340 grama tamne čokolade, iseckane
12 kašika putera
Četvrtina kašičice soli
Šest većih jaja
Šolja i po šećera
Šećer u prahu ili kakao (za posipanje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite pleh, ili ga obložite papirom za pečenje.
U posudu stavite čokoladu, puter i so i istopite ih u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ukoliko ove sastojke rastapate na pari, potrebna vam je šerpa u koju ćete sipati vodu, a onda ovu posudu sa sastojcima stavite odozgo, tako da ne dohvata vodu. Šporet uključite na srednju jačinu i povremeno mešajte dok se sastojci tope.
Razbijte jaja i dodajte šećer, pa mutite osam do deset minuta, kako bi smesa bila prilično gusta. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i izmešajte da se sastojci sjedine.
Smesu ravnomerno nalijte u pleh i pecite oko sat i 25 minuta. Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga, po želji, pospite šećerom u prahu ili kakaom.
Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte