Ovaj čokoladni kolač sprema se prilično jednostavno i nisu vam potrebne nikakve naročite kulinarske veštine, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
340 grama tamne čokolade, iseckane
12 kašika putera
Četvrtina kašičice soli
Šest većih jaja
Šolja i po šećera
Šećer u prahu ili kakao (za posipanje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite pleh, ili ga obložite papirom za pečenje.
U posudu stavite čokoladu, puter i so i istopite ih u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ukoliko ove sastojke rastapate na pari, potrebna vam je šerpa u koju ćete sipati vodu, a onda ovu posudu sa sastojcima stavite odozgo, tako da ne dohvata vodu. Šporet uključite na srednju jačinu i povremeno mešajte dok se sastojci tope.
Razbijte jaja i dodajte šećer, pa mutite osam do deset minuta, kako bi smesa bila prilično gusta. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i izmešajte da se sastojci sjedine.
Smesu ravnomerno nalijte u pleh i pecite oko sat i 25 minuta. Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga, po želji, pospite šećerom u prahu ili kakaom.
Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Fenerbahče otpustio Bobana Marjanovića? Povratak u Evropu pretvara se u katastrofu!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Sve što treba da znate o Crvena zvezda - Partizan: Prvi derbi u ABA ligi, a već se odlučuje cela sezona!