mondo.rs,Tanjug

Vučić: Svi ćemo voziti električne automobile (VIDEO)

Autor:

U Pančevu je danas otvorena fabrika delova za automobile nemačke firme ZF koja pored radnih mesta donosi i najnoviju tehnologiju u Srbiju. "Cena nafte će rasti i svi će preći na električne automobile", kaže predsednik Srbije.

125
A- A A+
električni punjači, elektro punjači, punjač, električni automobili, elektro automobili, elektro vozila, automobili Foto: MONDO/Predrag Vujić

Pre nekoliko meseci, ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan najavio je podsticajne mere države za nabavku električnih vozila, jer takva vrsta vozila, svakako, jesu budućnost.

PREDLOG: Zabrana uvoza automobila starijih od 10 godina


Insistira se na smanjenju zagađenja i emisije štetnih gasova, pa sve više automobilskih fabrika pravi ovakvu vrstu vozila. Naravno, da bi električna vozila prevladala treba ispuniti preduslove, a jedan od njih je i više mesta za punjenje baterija.

I Srbija je danas postala deo ovog "ekološkog pokreta" u auto-industriji. U Pančevu je danas otvorena fabrika delova za automobile nemačke firme ZF koja donosi i najnoviju tehnologiju.

Otvarajući fabriku, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponosno je ukazao na to da će Srbija učestvovati u proizvodnji "duše" električnog automobila.

"Ovaj rotor i stator koji će se ovde spajati će biti ugrađivan u električni 'volvo' i druge najbolje evropske automobile. To će da se proizvodi ovde kod nas, tako da ćemo biti jedna od zemalja u regionu koja će imati proizvodnju 'duše' električnih automobila, koji su budućnost", rekao je Vučić.

On je istakao da će cena nafte sve više rasti i da će polako svi da prelaze na električne automobile.

Izvor: Tanjug

MONDO TV: ELEKTRIČNI NISAN LEAF NA SAJMU AUTOMOBILA

Izvor: MONDO

MONDO TV O ELEKTRIČNIM AUTOMOBILIMA

Izvor: YouTube/MONDO portal

Povezano

Sve vesti