Tanjug

BEOGRAD U PLAVOM: Danas paradira policija (FOTO)

Autor:

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se danas nizom manifestacija, od konjičkog defilea i tehničkog zbora do svečane akademije u Beogradu.

BEOGRAD U PLAVOM: Danas paradira policija (FOTO) Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Proslava je počela tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11.30.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od 11.00 časova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazuju veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Pretučeni studenti iz Novog Sada zadovoljni policijom

Centralna svečana akademija, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u 19.00 časova u Centru "Sava".

Venci za poginule na dužnosti

Povodom Dana MUP-a i Dana policije, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti. Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen - ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije, Spasoje Vulević i Dejan Luković, položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi. U sedištu MUP-a obeležena je i slava Ministarstva, Sveta Trojica, sečenjem slavskog kolača.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom i rezultatima policije.

"To je za nas poseban dan koji se obeležava istorijski događaj kod Čukur česme iz 1862. godine. Svake godine se trudimo da našim građanima i najmlađima pružimo jedan festival, ove godine će to biti urađeno na poseban način", rekao je ranije Stefanović.

SAJ otvorio konkurs: Beograđani, prijavite se!

Zahvalio je velikom broju ljudi u MUP-u koji rade danonoćno.

"Za pet godina žestokog rada uspeli smo da vratimo poverenje građana u policiju. Treba još da se radi. Meni je bilo važno da vratim i poverenje policajca u sistem", rekao je ministar.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u nastavnom centru Makiš u Beogradu juče je održan turnir u malom fudbalu.

Povezano

Sve vesti