mondo.rs,MONDO/Agencije

Snimak šokirao svet: Brutalni poslanik (VIDEO)

Britanski poslanik konzervativne stranke Mark Fild suočava se sa istragom nakon što je izbacio ženu, aktivistkinju Grinpisa, koja je demonstrirala zbog klimatskih promena, a u međuvremenu je i suspendovan.

3
A- A A+
mark fild konzervativac Foto: YouTube/printscreen/The Guardian

  Ona je prekinula govor britanskog ministra finansija Filipa Hamonda na gala večeri, a Fild je dohvatio za vrat i brutalno izgurao napolje.

Fild, koji radi kao državni sekretar u britanskom Ministarstvu spoljnih oslova, suspendovan je zbog svog postupka i to dok čeka istraku.

"Premijerka je videla snimak i smatra da je on veoma zabrinjavajući", izjavila je portparolka britanske premijerke Tereze Mej, preneo je Rojters.

Predsedavajući konzervativne partije Brendon Luis izjavio je da je Fild pod istragom vlade nakon što je snimljen kako je juče odgurnuo ženu sa manifestacije u Manšen hausu, preneo je AP.

Luis je izjavio za ITV da je "veoma teško braniti" snimak, ali da će se istraga baviti "svim detaljima o onome što se dogodilo".

POGLEDAJTE:

Izvor: YouTube/The Guardian

Kolega konzervativac Piter Botomli branio je Filda, rečima da je "uradio ono što bi svaka emotivna osoba uradila" tokom izbacivanja demonstranta.

Hamond je nastavio svoj govor i branio politiku vlade o klimatskim promenama.

Povezano

Sve vesti