mondo.rs,Tanjug,Fonet

Još jedan protest opozicije u Beogradu

Autor:

U Beogradu je održan još jedan protest "Jedan od pet miliona". Od sutra inicijativa protiv rijaliti programa.

36
A- A A+
protest opozicije, Skupština Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Od sutra počinje sakupljanje potpisa za inicijativu za smanjivanje emitovanja rijaliti programa na tri sata dnevno, ukidanje uživo rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog programa kao i programa za decu i tinejdžere, rekao je danas na protestu "Jedan od pet miliona" predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Manojlović smatra da su rijaliti programi jedan od razloga rasta vršnjačkog nasilja, jer se mladi, kako je kazao, ugledaju na ono što vide u toj vrsti programa.

"Hoćemo Jovana Jovanovića Zmaja, a ne Zmaja od Šipova, hoćemo Mikija Mausa, a ne Mikija iz Kupinova", rekao je na protestu ispred Terazijske česme Manojlović.

Na protestu se obratila i portparolka sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Vesna Vojvodić-Mitrović, koja se osvrnula na nedavnu krađu testova iz matematike, i upitala kako možemo da verujemo da je Ministarstvo prosvete sposobno da organizuje elektronsku malu maturu kad nije bilo sposobno da "teškom stražom" sačuva materijale za maturu.

Kaže da su nastavnici pod pritiskom, da se od njih traže edukacija i korelacija, a da, kako dodaje, "ne mogu da nam uvedu kanalizaciju".

Vojvodić je ukazala da petina škola u Srbiji nema elementarne uslove za rada, odnosno uređen sanitarni čvor, fiskulturnu salu...

Posle skupa kod Terazijske česme, protestna šetnja kretala se ulicom Kralja Milana do Londona, potom kroz Kneza Miloša i Takovsku do zgrade RTS.

Ulazna vrata RTS oblepljena su nalepnicama "stop lažima, budi normalan" i slikama studenata koji su fizički napadnuti u Novom Sadu.

Prvi protest pod nazivom " Stop krvavim košuljama" održan je 30. novembra prošle godine u Kruševcu zbog prebijanja opozicionih lidera Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića.

Povezano

Sve vesti