mondo.rs

Audi SQ8 TDI: Ima li ko jači? (FOTO)

Autor:

Nemci i dalje veruju u dizelaše i to vrlo moćne

Audi SQ8 TDI: Ima li ko jači? (FOTO) Foto: promo/Audi AG

Najluksuzniji Audijev krosover je dobio novu, moćnu "S" verziju.

SQ8 stiže u moćnom izdanju za koji je zaslužan TDI motor. Ispod haube se krije 4.0 V6 tvin-turbo motor koji proizvodi 435 KS uz 900 Nm i to već pri 1000 obrtaja u minuti.

Ove brojke ga čine najmoćnijim SUV dizelašem u Evropi, a najzaslužnije su što SQ8 od nepune dve i po tone stiže do 100 km/h za samo 4,8 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Audi se odlučio sa SQ8 opremi i blagom hibridnom pomoći, koja mu omogućava krstarenje pri brzini od 160 na sat sa isključenim dizel motorom, ali i da krene na struju do brzine 22 km/h.

SQ8 standardno dolazi sa vazdušnim oslanjanjem, 21-inčnim felnama, kao i ozbiljnim aerodinamičnim paketom koji mu daje veoma opasan izgled.

Prednja maska kod SQ8 izgleda prilično napadno i dizajnerski je odlično uklopljena sa ostatkom automobila.

Zadnjim delom dominiraju četiri izduva, koja dovoljno govore o kakvoj se zveri radi.

Unutrašnjost je za stepenicu podignuta u odnosu na osnovni Q8 s kojim smo se upoznali na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu. U najkraćem – putnici su okruženi luksuzom, a vozač dodatno i ekranima. Svakako najimpresivnije deluju crvena kožna sedišta iz Audi "S" kolekcije.

Početak prodaje Audija SQ8 je najavljen za kraj godine, a početna cena iznosi oko 100.000 evra.

MONDO TV: AUDI Q8 NA SAJMU AUTOMOBILA

Izvor: MONDO

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti