Tanjug

APR upozorava: Nismo slali nikakve uplatnice

Autor:

Agencija za privredne registre (APR) upozorila je danas građane da koverte sa uplatnicom za upis promene u "privredniRegistar.rs" ne potiču od Agencije, već da je u pitanju komercijalna ponuda koja nema veze sa tim državnim organom.

1
A- A A+
poštansko sanduče, sandučići, pošta, pisma, pismo pošta Foto: Mondo/ Goran Sivački


Agencija ukazuje da joj se danas obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha upis promena u Privredni registar.

Navode da su uz uplatnice priloženi i opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.

MUP: Da li vas je on prevario za stan...

Takođe, navode, pojedini privredni subjekti obavestili su Agenciju da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.

"APR naglašava da ne nudi telefonom nikakve usluge, već sa korisnicima komunicira isključivo na osnovu registracionih prijava koje primi na način propisan zakonom", navodi se u saopštenju APR-a.

S obzirom da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica, APR će, kažu, o navedenoj pojavi obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti