mondo.rs

ČUDOM ŽIVI: Bager zakačio bombu, "detonirao" Turke

Autor:

Tri radnika povređena su danas na gradilištu u Nišu kada je u toku izvođenja radova odjeknula snažna eksplozija.

26
A- A A+
palata pravde radovi, bager Foto: Mondo/Stefan Stojanović Ilustracija

Pretpostavlja se da je u incidentu u 14:25 sati u niškom naselju Stevan Sinđelić, gde se zidaju stanovi za pripadnike službi bezbednosti, eksplodirala zaostala bomba koju je, tokom izvođenja radova, zakačio bager, javlja Jugmedia.

"Preživeo Kosovo, da pogine u Nišu..."

Građevinski preduzimač, Nebojša Tasić, izjavio je da nije očekivao da će na gradilištu u Nišu biti svedok jake eksplozije. "Bili smo oko 200 metara udaljeni. Bili smo u kancelariji rukovodioca firme kada smo čuli jaku detonaciju i istrčali napolje. Iznad detonacije se stvorio oblak dima. Videli smo ljude kako trče, svi smo bili uplašeni", rekao je Tasić. Kako kaže, nije verovao da će u Nišu, gde se slučajno zatekao, čuti ovakvu detonaciju, iako mu eksplozije nisu strane, jer je bio na ratištu na Kosovu.

Eksplozija na gradilištu MHE u Rakiti

Radnici nisu teže povređeni, a radi se o troje državljana Turske.

Povređeni radnici primljeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Niš, pa poslati na dalje kućno lečenje, nakon što su urađene kompletne dijagnostike i sve medicinske pretrage.

Kako je saopšteno, odmah po prijemu u ambulante i sobu za reanimaciju Urgentnog centra, turski državljani A.A. (49), D.S. (24) i K.U. (44), sagledani su od strane čitavog tima dežurnih lekara, te je nakon urađene kompletne dijagnostike, utvrđeno da su sva trojica, na svu sreću, zadobili lake telesne povrede u vidu površinskih ogrebotina i nagnječenja ekstremiteta.

Gradilište je evakuisano i u policija proverava da li se zasita radi o bombi zaostaloj iz rata ili eventualno nekoj drugoj eksplozivnoj napravi.

Povezano

Sve vesti