Tanjug

Putarine veće 12 odsto već od polovine jula?

Autor:

Nove putarine, uvećane za 12 odsto, najverovatnije će početi da se primenjuju između 15. i 20. jula, najavljuje resorna ministarka.

22
A- A A+
naplatna rampa, putarina Foto: MONDO/Zora Ćirković

Povećanje cena korišćenja autoputeva u Srbiji prethodno mora dao odbori Skupština Srbije, usvajanje predloga Vlade, a ot je na dnevnom redu sutra, izjavila je danas ministarka građevinarstva, sabraćajai i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Kada parlament bude usvojio predlog o rastu putarine za 12 odsto, nakon sedam ili osam dana biće obajavljen u Službenom glasniku, onda će iz "Puteva Srbije" da traže od Vlade da odobri novi cenovnik, a onda Vlada Srbije donosi odluku. To je samo pitanje usvajanja u parlamentu i mislim da će nove cene putarina početi da se primenjuje između 15. i 20 jula", rekla je Mihajlovićeva novinarima prilikom obilaska radova na mostu na deonici Surčin-Obrenovac.

Novo poskupljenje: "Skače" cena putarine!

Ministarka je kazala i da Srbija završava radove na koridorima jer smo najkraća ruta između istoka i zaada te da će se zbog toga veliki deo teretnog i putničkog saobraćaja prebaciti na teritoriju Srbije.

Direktor Puteva Srbije, Zoran Drobnjak, kazao je pre nekoliko dana da je Vlada prihvatila zahtev za povećanje cene putarina za 12 odsto i da će nove cene stupiti na snagu od jula.

Veliko poskupljuje putarina u Grčkoj – i do 150 odsto!

Drobnjak je rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će Putevi Srbije tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva.

Putarine skuplje i u Hrvartskoj

Povezano

Sve vesti