• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo poskupljenje: "Skače" cena putarine!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug Izvor Fonet

Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici predlog izmena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, kojim je predviđeno poskupljenje putarina od 12 odsto, i uputila ga je u Skupštinu Srbije na usvajanje po hitnom postupku.

 Putarine u Srbiji - poskupljenje - nove cene Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

U predlogu zakona koji je objavljen na sajtu Skupštine Srbije navodi se da putarina od Novog Sada do Beograda koštala bi 235 dinara, umesto dosadašnjih 210, a od Beograda do Subotice 627, umesto umesto 560 dinara.

U obrazloženju se navodi da je trenutna visina putarina niža od realne vrednosti i podseća da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine.

Povećanjem prihoda od putarine obezbediće se veća sredstva za finansiranje održavanja i razvoja putne mreže, stoji u obrazloženju.

Veliko poskupljuje putarina u Grčkoj – i do 150 odsto!

Procena je da će predloženim povećanjem ove godine prihod od naplate putarine biti veći za 1,9 milijardi dinara, odnosno da će ukupan godišnji prihod iznositi 27,6 milijardi dinara.

I potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi trebalo povećati cenu putarine kako bi moglo više da se ulaže u puteve.

Upitana da prokomentariše to što su pojedini mediji objavili da je vlada predložila poskupljenje putarina od 12 odsto Mihajlović je rekla da je još rano govoriti o procentima.

Putarine skuplje i u Hrvartskoj

"Menja se Zakon o naknadama, Ministarstvo finansija je predlagač, a mi smo kao Vlada to podržali. Putarina je povećana poslednji put početkom 2017. godine, a pre toga devet godina nije povećana", navela je Mihajlović.

Ona je rekla da su ogromna ulaganja u puteve i da država mora da ulaže u saobraćajnu infrastukturu i obezbedi kvaliteno održavanje puteva, jer od toga zavisi bezbednost saobraćaja.

Komentari 97

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Botovi su pokazatelji koliko je lako potkupiti Srbina, ako se sećate poturica, botovi su modernija verzija istih.

SKOJevac

Poskupljenje je već bilo najavljeno onoga dana kada se otvarala najjužnija deonica autoputa.

Filozof

Nikada nam nije bilo bolje.

special image