Tanjug

Gradonačelnik i ministar obišli povrđene u udesu

Autor:

Troje povređenih, od kojih je jedno dete, u teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila danas u Ulici Strahinjića bana u Beogradu, prebačeni su u Urgentni centar. Obišli ih ministar zdravlja i gradonačelnik Beograda.

4
A- A A+
Foto: Tanjug/Dušan Aničić


Gradonačelnik Zoran Radojičić je za Tanjug rekao je da je još rano govoriti da li je reč o težim ili lakšim povredama i da su roditelji dvoipogodišnjeg deteta na detaljnim ispitivanjima i snimanjima, posle kojih će biti određen dalji tok lečenja.

"Dete je, takođe, na početnom ispitivanju u Urgentnom centru, a biće prebačeno na Institut za majku i dete, gde će biti nastavljeno lečenje'', rekao je gradonačelnik i apelovao na sve vozače da poštuju saobraćajne propise.

''Ovakve stvari i bahatost ne smeju da se ponavljaju'', podvukao je Radojičić.

Kako je rekao, detalji nezgode se još uvek ne znaju, osim da je nekoliko automobila učestvovalo u karambolu u Ulici Strahinjića bana.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je Hitna pomoć posle incidenta zbrinula povređene i da ih je prevezla u Urgentni centar.

''Sve lekarske ekipe su angažovane, nastavlja se dijagnostika, a znaće se više za nekoliko sati'', rekao je ministar.

I Lončar je apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju kako voze naglasivši da ''Beograd nije divlji zapad''.

''Ovi ljudi i dete nisu ni za šta krivi, oni su samo izašli da prošetaju, mislili su da je to bezbedna zona. Seli su u kafić i doživeli da neko zbog bahatog ponašanja uđe autom u kafić i povredi ih, a da oni sada razmišljaju o tome da li će imati posledice'', naveo je Lončar.

Poručio je svim vozačima da razmisle kako se ponašaju za volanom i da ne ugožavaju druge.

U saobraćajnom udesu u Ulici Strahinjića bana u Beogradu učestvovalo je više vozila, od kojih je jedno uletelo u baštu kafića i porušilo stolove i stolice na kojima su sedeli gosti, a vozač je potom pobegao sa lica mesta.

Povezano

Sve vesti