mondo.rs

"Voda ispravna u Borči i Kotežu, u pitanju prevencija"

Autor:

Gradski zavod za javno zdravlje preporučio je, iz preventivnih razloga, da građani Borče i Koteža ne koriste vodu iz gradskog vodovoda.

0
A- A A+
voda, česma, slavina Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac


"Beogradski vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za javno zdravlje rade analizu vode i do sada nijedan uzorak nije pokazao da je voda neispravna, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, voda je ispravna, ali je zbog velike količine hemikalija koja se koristi kako bi se očistio teren u Borči i Kotežu, odnosno mogućnosti da nešto od tih hemikalija na bilo koji način dopre u vodovod, Gradski zavod za javno zdravlje iz preventivnih razloga preporučio je da se voda ne koristi.

"Stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje ne žele da „ostave” nijedan promil mogućnosti da se neko zarazi. Sve navedeno znači da građani Krnjače i Ovče mogu najnormalnije da koriste vodu iz vodovoda, a čim se bude prestalo sa korišćenjem velike količine hemikalija u Kotežu i Borči, Gradski zavod za javno zdravlje će, ako rezultati analiza budu odgovarajući, sigurno izdati odgovarajuće preporuke. Količina hemikalija kojom se tretiraju delovi grada pogođeni poplavom nije uobičajena i to je jedini razlog zbog kojih je iz preventivnih razloga doneta preporuka da se u Borči I Kotežu ne koristi voda za piče”, rekao je Vesić.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti