mondo.rs

UPAO U PATRIJARŠIJU i tražio pare za odbranu Srbije

Autor:

Oko 12 sati, u zgradi Patrijaršije SPC u Beogradu bivši crkvenjak B. L. (42) oteo je dvojicu radnika, kako nezvanično saznajemo muškarca I ženu, i pod pretnjom pištoljem tražio od Crkve da mu isplati 200.000 evra.

24
A- A A+

Naoružani B. K. ušao je u kancelariju na prvom spratu i zahtevao isplatu novca na, kako je rekao, ime svojih zasluga u odbrani Srbije, naveo je Kurir.

Prema pisanju medija  sve se dešavalo ispred kabineta patrijarha Irineja, koji nije bio u kabinetu, ali je bio u zgradi.

U Patrijaršiju su brzo stigli pripadnici Specijalnih policijskih jedinica i nakon pola sata pregovora, uspeli su da savladaju bivšeg crkvenjaka kod kojeg je nađen pištolj marke "bereta" sa sedam metaka.

"Odjednom je uletela policija, nastao je haos, ali su ga srećom sprečili da upotrebi pištolj koji je nosio", izjavili su očevici.

Oslobođeni radnici su nepovređeni, a naknadnom proverom je utvrđeno da B. L. nema dozvolu za oružje.

Oglasio se potom i MUP koji je potvrdio da su njegovi pripadnicci uhapsili 42-godišnjeg B. L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela iznuda u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

"Sumnja se da je on danas ušao u kancelariju Patrijaršijskog doma u Ulici kralja Petra i od zaposlenih uz pretnju pištoljem tražio da mu isplate novac, kao i da je za taoce uzeo dvoje radnika", saopštio je MUP.

U ovom incidentu niko nije povređen, a brzom intervencijom policije osumnjičeni je uhapšen.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Patrijarh Irinej  je povodom nemilog događaja izjavio da "nije bilo nimalo prijatno sve što še dogodilo".

"Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i uradila svoj posao. Bitno je da se sve dobro završilo", rekao je prvi čovek SPC za Kurir.

MONDO je posetio Patrijaršiju, ali niko tamo nije želeo da da izjavu. Reporter MONDA zatekao je vidno potrešene zaposlene, koji nisu bili spremni da nešto više kažu o celom događaju.

Povezano

Sve vesti