mondo.rs,Tanjug

"PALA" ŽALBA: Osumnjičeni za krađu testa u pritvoru

Autor:

Branilac Igora Stamenkovića, osumnjičenog za krađu testova iz matematike za malu maturu, podneo je danas žalbu Ustvnom sudu Srbije, jer Viši sud u Beogradu još nije odlučio o njegovoj žalbi kojom je Stamenkoviću 21. juna određen pritvor.

3
A- A A+
Zatvor Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Viši sud u Beogradu odbio je danas žalbu.

Odluku o odbijanju žalbe donelo je krivično vanpretresno veće suda, rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.

Ranije danas Stamnekovićev branilac je rekao Tanjugu da je podneo žalbu Ustvnom sudu Srbije, žaleći se što odluku Višeg suda o žalbi na pritvor čeka 10 dana, a rok za odlucivanje je 48 časova.

RAZOTKRIVENO: Otac maturanta osumnjičen za krađu testa

Žalba Ustavnom sudu podneta je i jer je u re?enju o određivanju pritvoru navedeno postojanje "osnova sumnje" da je Stamenković izvr?io krivična dela, a za pritvor je, kako tvrdi Stamenkovićev branilac, neophodno postojanje "osnovane sumnje".

Odbijanjem žalbe potvrđeno je rešenje sudije za prethodni postupak kojim je Stamenkoviću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Krađa i "provaljivanje" testa iz matematike doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

MALA MATURA: U toku provera, policija istražuje

Povezano

Sve vesti