mondo.rs,Beta

Srbija za godinu dana najbolja u regionu po platama?

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će Srbija do kraja godine biti najbolja u regionu i da očekuje da za godinu dana bude prva po visini plata na Zapadnom Balkanu.

57
A- A A+
novac, valuta, evri, evro, 50 evra pare dinari keš menjačnica kurs Foto: MONDO/Mario Milojević

On je kazao da će Srbija prema Svetskoj banci do 2020. godine biti prva po rastu u regionu, a da će u naredne tri godine BDP kumulativno porasti za 12,5 odsto.

"MMF kaže da će BDP per capita do 2023. iznosti skoro 10. 400 dolara po glavi stanovnika. Što je u odnosu na 2018. godinu povećanje za 44 odsto. To je najveći rast u poređenju sa susednim zemljama", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Upitan o izjavi predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da će Srbija "prodati EPS", Vučić je rekao da ne samo da da "ne namerava da prodaje elektroprivredu", već da Srbija namerava da kupuje elektroprivrede u susedstvu.

ZNAČAJNO uvećanje penzija!

"Planiramo da jačamo EPS, da ga štitimo, da bude najveća kompanija na Balkanu. Znaju (Đilas) da je vredna investicija, pa misli da bi mogao da zgrne još 500 miliona evra za sebe", rekao Vučić.

Želimo da EPS bude najjača kompanija u okruženju, naglasio je Vučić.

Vučić je te navode nazvao lažima i dodao da ni Telekom Srbije nije na prodaju.

Povezano

Sve vesti