Tanjug

Gradonačelnik Radojičić: Spremni smo za nevreme

Autor:

Na osnovu upozorenja dobijenog od RHMZ-a da je u Beogradu na snazi narandžasti, a u okruženju crveni meteoalarm, komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojić održao je vandrednu sednicu Štaba.

19
A- A A+

poplave Novi Beograd jun 2019 autoput Foto: MONDO/Marko Tanasković

Gradonačelnik je naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

"Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnpsti. Prema prognozi RHMZ-a u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po metru kvadratnom u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada", rekao je Radojičić.

OPREZ: Meteoalarm upaljen u celoj Srbiji!

Gradonačelnik dodaje da se građanima u ovakvim situacijama preporučuje dodatna pažnja i oprez, kao i da bez preke potrebe ne kreću na put.

"Apelujem na sve građane da prate upozorenja nadležnih službi, da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako se tokom nevremena ipak nađu na njemu da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i na taj način sačekaju da nevreme prođe. Važno je i da tada obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavina nakupi veća količina vode, te da se trude da izbegavaju takva mesta", istakao je Radojičić.

KOLIMA NA PLIVANJE: Autoput u Beogradu danas (VIDEO)

On je dodao da je dao nalog svim subjektima zaštite i spasavanja da sprovedu operativne i preventivne mere.

Nadležne službe preduzeće i sve odgovarajuće mere na sanaciji eventualno moguće nastale štete zbog nevremena, saopštio je Beoinfo.

Povezano

Sve vesti