mondo.rs,Tanjug

Konzul: OVO su nove informacije o povređenim Srbima!

Autor:

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je da je u velikom nevremenu koje je prošle noći pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki povređeno sedmoro srpskih državljana, od kojih je jedna 13-godišnja devojčica zadržana u bolnici.

Konzul: OVO su nove informacije o povređenim Srbima! Foto: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Glišić je rekla da je devojčica u bolnici u Solunu, da je dobro i da su roditelji s njom.

Ostali povređeni srpski državljani pušteni su iz bolnice.

"U mestu Nea Mudanja šest državljana Srbije lakše je povređeno i niko od njih nije zadržan na bolničkom lečenju, svi su pušteni", kazala je Glišić.

Ona je dodala da srpska državljanka, koja je iz Stavrosa u nesvesnom stanju prevezena u bolnicu u Solunu, nije povređena u sinoćnjem nevremenu i njeno hospitalizovanje nije imalo veze s tim.

U vezi s informacijom grčkih medija da je u nevremenu koje je pogodilo Halkidiki povređena i 13-godišnja devojčica iz Srbije, koja je primljena u solunsku bolnicu "Genimatas", Glišićeva je rekla da konzulat o tome nije obavešten i verovatno ni neće, ako se roditelji već nalaze pored maloletnog lica o kojem bolnica ne objavljuje podatke.

Ona je navela da još uvek niko od srpskih turista nije kontaktirao konzulat.

LONČAR: NEMA ŽIVOTNO UGROŽENIH SRBA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas da je šest građana Srbije povređeno u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, ističući da su svi zbrinuti i da niko nije životno ugrožen. Ministar Lončar je, tokom posete Institutima u Sremskoj Kamenici, rekao da je ponuđena pomoć našim građanima ako neko od njih odluči da se ranije vrati u Beograd.

"To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu", rekla je Glišićeva.

Ona je navela da je konzulat od Službe civilne zaštite Halkidikija, koji su se od svih službi jedini javili na pozive, dobio najnovije informacije.

"Sada su svi putevi ka ovom poluostrvu, odnosno Kasandri i Sitoniji otvoreni za saobraćaj, na prvom prstu Kasandri struja je trenutno u prekidu, kao i telefonske i internet veze, a normalizacija se očekuje do kraja današnjeg dana. Postoji zabrana kretanja motornih vozila samo u brdskim predelima", kazala je Glišićeva i dodala da će ove informacije biti postavljene i na sajt konzulata.

Glišićeva je ranije Tanjugu rekla da je na Halkidikiju uvedeno vanredno stanje koje će trajati do večeras, za kada se najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom delu Grčke.


"Grčki vatrogasci, vojska i služba civilne zaštite su na terenu, u Nea Mudanji je novi ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis", navela je Glišićeva.

Grčki mediji objavili su da je u solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a niko nije u životnoj opasnosti.


Navodi se da su deca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mesta Flogita i Nea Plaja, prenosi thestival.gr.

Povezano

Sve vesti