mondo.rs,Tanjug

Ana Brnabić: Diploma Stefanovića je VALIDNA

Autor:

"Završio je studije na akreditovanom fakultetu, koji su svojevremeno podržavali i Boris Tadić i Vuk Jeremić", kaže predsednica Vlade Srbije.

144
A- A A+
diploma, doktorat, student, studemti, master, školstvo, škola, univerzitet, fakultet, obrazovanje, profesor, učitelj, nastavnik Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ana Brnabić kaže da je "sigurna da je diploma ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović validna", jer je studije završio na akreditovanom fakultetu, a u tom periodu, dodala je, taj fakultet je bio podržavan od strane tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, koji je tamo držao predavanja, kao i tadašnjeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića.

"Ako njegova diploma nije validna, onda nisu validne ni desetine hiljada diploma mladih ljudi koji su studije završili na tom fakultetu", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu povodom toga što opozicija osporava način na koji je ministar policije stekao diplomu.

Ona je dodala da "ne može jedan fakultet da bude legitiman kada ste na vlasti i nelegitiman kada ste u opoziciji".

Upitana da li je sa Stefanovićem razgovarala o validnosti njegove diplome, ona je odgovorila da sa ministrom jeste razgovarala, ali ne i o diplomi.

"Odbijam da padam na političke spinove, jer neko želi da skrene pažnju sa teme koja ih boli", konstatovala je Brnabić.

Povezano

Sve vesti