Tanjug

Dilema: Trifunović ZA izbore, a Đilas za BOJKOT

Autor:

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović smatra da treba izaći na naredne redovne izbore 2020. godine. Sa druge strane, jedan od lidera SzS misli da je rešenje bojkot.

Dilema: Trifunović ZA izbore, a Đilas za BOJKOT Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Trifunović je izjavio da pozivi za bojkot deluju kao još jedna u nizu ideja o podrivanju snage ljudi na protestima, uporedivši je sa, kako je rekao, "jalovo vođenim protestima".

"O.k, bojkotovaćemo izbore i šta onda. Oni (vlast) će uvek skupiti 50 odsto, dobiti izbore i formirati svoju vladu. To znači još četiri godine 'čemera'. Mislim da treba izaći na izbore. Zapravo, uraditi ono zbog čega politička organizacija postoji", istakao je Trifunović za prištinski RTK2, program na srpskom jeziku.

On je to rekao za tu televiziju u četvrtak, a danas je snimak njegovog gostovanja objavljen na Youtube kanalu.

Trifunović je dodao da jedinu šansu da se nešto promeni vidi na izborima, uz naglasak da je potrebno svim oružjem boriti se za izborne uslove, kao što je, kako kaže, prečišćavanje biračkih spiskova, zamena Upravnog odbora REM-a, kako bi se poboljšala prisutnost (opozicije u medijima).

"Ne smemo čekati da 'milost' Aleksandra Vučića padne sa neba. Moramo oštro u borbu", zaključio je Trifunović.

Trifunović je ovaj stav izneo pre dva dana, a jedan od lidera SzS Dragan Ðilas smatra, kako je juče izjavio za N1, da treba odmah najaviti bojkot.

Krivična prijava zbog pretnji smrću Đilasu

Povezano

Sve vesti