mondo.rs

GDE ĆEMO KUPOVATI JEFTINIJE? Prodaje se "Buvljak"

Autor:

Grad Beograd prodaje zemljište na Novom Bwogradu, na kome je sada Otvoreni tržni centar, popularnije znan kao Buvljak. Gde će trgovci i mušterije, ne zna se.

17
A- A A+
buvljak, buvlja pijaca Foto: Mondo/Goran Sivački

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prodaje građevinsko zemljište u svojini Grada. Otuđuje se zemljište u delu Bloka 43 na Novom Beogradu, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, na lokaciji sadašnjeg Otvorenog tržnog centra ("buvljaka"). Površine je 20.500 m2.

Početni iznos cene je 1.676.983.025 dinara, piše Ekapija.

Sele buvljak!

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust 2019. godine. Javno nadmetanje će biti održano dan kasnije.

Kako su za eKapiju potvrdili u Direkciji, obaveza Grada je izmeštanje ovog tržnog centra sa sadašnje lokacije u naredne dve godine.

U Gradskim pijacama kažu da za sada nemaju nikakve zvanične informacije, te da će se obratiti javnosti kada se to promeni.

U oglasu se navodi i da je u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe planirana rekonstrukcija hidrotehničke mreže.

Ne zna se kada će doći do selidbe omiljenog mesta Beograđana za kupovinu "svega i svačega", a lokacija se nagađa već tri godine.

Vest iz jeseni 2016. kaže da bi velika pijaca na otvorenom trebalo uskoro da obraduje Beograđane i to na prostoru od 32 hiljade kvadratnih metara. Kao najverovatnije mesto najavljivala se parcela u bloku 71, uzvodno uz Savu, na kraju Novog Beograda, mada je tadašnji gradonačelnik Siniša Mali govorio da ima još nekoliko lokacija.

Na mestu gde je nekada bio parking Buvljaka, u Bloku 42, gradi se nova železnička i glavna autobuska stanica Beograda, pa je i to jedan od razloga zbog čega Buvljak nije poželjan na mestu gde je sada.

Izmešten deo stanice, putnici sad stižu na OVU lokaciju

Tagovi:

Povezano

Sve vesti