Teniser broj 1 u svetu smatra da je i ishrana delom zaslužna što niže uspehe na terenu!
Petostruki osvajac Vimbldona, covek koji je u stanju da igra tenis pet sati i da izgleda kao da je tek poceo, i ranije je govorio o tome da mu je i ishrana pomogla da igra bolje.
Novak Ðokovic: Meditiram, tihujem...
Novak Ðokovic je pricao je o tome da je ishrana bez glutena delimicno zaslužna za njegov uspon 2011. godine, a objavio je i knjigu o ishrani "Serviraj za pobedu" 2013.
"Intolerancija na gluten mi je otkrivena 2010. Pre toga, nisam imao pojma ni šta je gluten", rekao je prošle godine za Amuse.
"Takode, ne jedem mlecne proizvode i rafinisani šecer, što je možda još važnije od glutena. Mislim da mi je to pomoglo da budem ne samo bolji teniser u proteklim godinama, vec me je ucinilo zdravijim, pomoglo mi je da se kao sportista brže oporavljam".
Od tada je Novak otišao i korak dalje, pa je poceo da jede samo namirnice biljnog porekla i tvrdi da se zbog toga još brže oporavlja.
"Jedem namirnice biljnog porekla. Mislim da je to jedan od razloga zašto se tako brzo oporavljam. Nemam alergije koje sam nekada imao... i dopada mi se", rekao je na konferenciji posle polufinalnog meca Vimbldona.
Uprkos tome što jede namirnice biljnog porekla, Ðokovic ne voli da kaže da sebe da je vegan ili vegetarijanac.
"Ne volim etikete, da budem iskren. Jedem namirnice biljnog porekla, vec nekoliko godina. Ali, zbog toga što mnogi pogrešno interpretiraju i zloupotrebljavaju te etikete, ne volim da koristim tu rec - vegan".
Ivaniševic:Ovo je i MOJA titula,boli me d*** od sedenja
Ðokovic je nedavno ucestvovao u dokumentarcu Game Changers, koji prati elitne sportiste koji svoj uspeh pripisuju, izmedu ostalog, i ishrani biljnog porekla.
"Rec je i tome kako ova ishrana utice na svet, ne samo na licno zdravlje, vec i na ekologiju, životinje. Meni je stalo do toga i zato mi je veoma drago što sam deo tog tima".