mondo.rs

Haradinaj zaratio sa Veseljijem: To samo JAČA SRBIJU!

Autor:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da "u isto vreme, ne daje tržište državi koja ga poriče i negira".

11
A- A A+

haradinaj Foto: screenshot/youtube/RT


Haradinaj je izjavio je da nedostatak jedinstva među lokalnim liderima prema taksi na srpsku robu čini da Priština bude oslabljena, piše portal RTS-a.

Ramuš Haradinaj je to rekao u Prištini, povodom izjave predsednika parlamenta Kadrija Veseljija da sada podržava ideju o suspenziji takse, iako se pre par meseci zalagao za njen ostanak, nakon što je početkom godine lično inicirao suspenziju takse na određeno vreme.

Veselji: SAD uz Kosovo, ne ukidamo takse!

Haradinaj je izrazio odlučnost da ne odustane od takse, tvrdeći da, kao šef kosovske vlade, ne daje tržište državi koja negira postojanje Kosova.

"Mislim da postoji veoma pogrešan pristup, Veseljija i Tačija, i onih koji su oslabili Kosovo u onoj meri u kojoj su ga oslabili, tako da Srbija danas uslovljava da dođe do stola za dijalog. Ko je doveo državu Kosovo do ovamo, doveo je ko je vodio zemlju. Ovi ljudi su zemlju vodili do sada, sada je nova situacija, došle su nove logike koje ja predstavljam", naveo je Haradinaj.

Ponovio je da "u isto vreme, ne daje tržište državi koja ga poriče i negira".

"Ovo je suštinska razlika u pristupu. Ako želimo da drugačije objasnimo kako razgovaramo sa Amerikom, mi zaista razgovaramo sa Amerikom kao porodicom, ali porodici treba pokazati gde boli", rekao je Haradinaj, nakon sastanka sa šefom Albanske nacionalne umetničke unije Azganom Hakljajem.

Preneo je da mu je bilo veoma teško da zadrži ovaj politički pravac, upravo zbog ovih kritika za koje je nekoliko puta rekao da utiču na jedinstvo.

"Nažalost, to čini i Srbiju hrabrijom", podvukao je Haradinaj.

Povezano

Sve vesti