mondo.rs

Ovaj Mercedes će se svideti naročito TATAMA (FOTO)

Autor:

Najjači četvorocilindraš na svetu počeo da se ugrađuje u još jedan Mercedes, naravno, AMG

Ovaj Mercedes će se svideti naročito TATAMA (FOTO) Foto: promo/Daimler AG

Nakon predstavljanja modela Mercedes-AMG A45 i CLA 45, sada je tu i još jedan top model – CLA 45 Shooting Brake.

Reč je o modelu koji ima produžen zadnji deo ali s prilično zakošenim zadnjim vratima, što ga je svrstalo u takoznave "shoting brake" modele, a ne karavane.

Ovaj model je namenjen porodicama, čiji vozači žele da, kada sve članove i prtljag (gepek od 505 litara) udobno smeste, mogu da zgaze papučicu gasa i "odlete".

Pod haubom je najjači četvorocilidarski motor na svetu, model M139 koji iz dva litra zapremine izvlači neverovatnu 421 konjsku snagu (S verzija), odnosno 387 KS ("običan").

Snaga se prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog automatskog menjača (sistem 4MATIC+), a što se tiče performansi – jača verzija do "stotke" stiže za 4 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 270 km/h. Odnosno, kao CLA 45.

Unutrašnjost je sada već standardna za AMG modele – kombinacija sportske elegancije i odličnog MBUX sistema, koji smo imali prilike da probamo u A klasi.

Zvaničnih informacija o cenama nema, ali se pretpostavlja da će početna cena biti oko 60.000 evra.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama

Povezano

Sve vesti