mondo.rs,Tanjug

Stigao NOVI ambasador Rusije, sa Vučićem na SRPSKOM

Autor:

Novoimenovani ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko obratio se danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na srpkom jeziku prilikom uručenja akreditive.

57
A- A A+
susret Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC susret

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka, uz konstataciju da je malo zemalja u svetu koje vode nezavisnu spoljnu politiku, poput Srbije, uključujući bliske odnose sa Moskvom.

Harčenko, koji važi za eksperta za Balkan obratio se predsedniku Vučiću na srpskom jeziku i rekao da mu je čast što može srpskom predsedniku da uruči akreditive.

On je istakao da želi da radi na daljem unapređenju saradnje Srbije i Rusije, koja je već sada, istakao je, na izvanrednom nivou.

Nakon predaje akreditiva, usledio je sastanak predsednika Vučića i i novog ambasadora Rusije Harčenka, sa delegacijama.

Vučić je tom prilikom rekao da je izuzetna čast što je predsednik Ruske federacije Vladimir Putin doneo odluku da baš njega postavi za ambasadora u Srbiji.

"To govori i o značaju koji Putin pridaje našoj zemlji, našem prijateljstvu i o želji da dalje unapređujemo naše odnose. Imali smo dobre odnose sa prethodnim ambasadorom i negovaćemo još čvršće odnose sa vama i Ruskom federacijom", rekao je on.

Vučić je istakao da Srbija ima veoma bliske odnose sa Moskvom, i da se toga ne stidi, već, naprotiv, ponosi.

"Čini mi se da nije lako pronaći veliki broj zemalja koje vode nezavisno svoju spoljnu politiku" , dodao je on.

Vučić je ukazao i da trgovinska razmena između naših zemalja stalno raste i izrazio nadu da će biti još bolja u budućnosti.

Kako je prethodno preneo "Blic", pozivajući se na diplomatske izvore, Harčenko je Vučiću doneo poruku ruskog predsednika Vladimira Putina, koja se tiče Kosova i Metohije.

Medvedev Vučiću: Rusija će odigrati važnu ulogu oko KiM

POGLEDAJETE VIDEO:

Izvor: Tanjug

 Ispred Palate Srbije, za novog ruskog ambasadora bio je postavljen crveni tepih i postrojena Garda Vojske Srbije.On je na današnjem sastanku sa Vučićem istakao da želi da radi na daljem unapređenju saradnje Srbije i Rusije, koja je već sada na izvanrednom nivou.

Povezano

Sve vesti