mondo.rs,Tanjug

Srbija IMA PRIJATELJE, Španci ostaju pri stavu o Kosovu

Autor:

Španija neće menjati svoj stav o Kosovu - nema priznavanja nezavisnosti, a Srbija da računa i na pomoć u evrointegracijama, preneo ambasador Španije predsednici Vlade Srbije.

8
A- A A+
zastava, obeležje, španija Foto: Mondo/Mario Milojević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom koji je potvrdio da njegova zemlja neće menjati stav po pitanju nepriznavanja Kosova i da će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Srbije.

Brnabić i Molina su razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

"Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i zalagati se za održavanje čvrstih i stabilnih odnosa i tradicionalnog prijateljstva dva naroda", poručila je premijerka Brnabić i zahvalila Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je posle susreta.

Ambasador Molina je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Španija je jedna od pet članica EU koje ne priznaju Kosovo. Uz Španiju, to su još: Kipar, Rumunija, Grčka i Slovačka.

On je naglasio da će Španija istovremeno nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije, koju smatra važnim činiocem regionalne stabilnosti i pouzdanim partnerom Evropske unije.

Predsednica vlade ocenila je da su politički odnosi Srbije i Španije na izuzetno visokom nivou, a da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom, stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti