mondo.rs,Tanjug

Dačić: Dijalog U KOMI, ne znam da li će oživeti VIDEO

Autor:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić o trenutnom statusu pregovora Beograda i Prištine. Otkrio i šta mu je rekao savetnik američkog predsednika: "Znamo da je krivac Priština, ne Beograd", preneo je Dačić.

0
A- A A+
ivica dačić sps Foto: TANJUG/Zoran Žestić

Ja sam potpisao Briselski sporazum, ali Evropa očigledno nije uspela da izdejstvuje da se sprovede Briselski sporazum, izjavio je danas Dačić, ističući da Priština uopšte ne misli da ga sprovede.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je taj sporazum on potpisao i da Beograd i dalje ostaje pri slovu Briselskog sporazuma.

"Videćemo kako će se dalje odvijati situacija. Priština ne misli uopšte da ga sprovede, kuda to vodi i kako će se odraziti na dalji tok dijaloga videćemo, jer trenutno je dijalog u komi, a da li će ga reanimatori oživeti, to se još ne zna", rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

Ističe da mu je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da Amerika nema za šta da pritiska Srbiju, jer znaju da krivac nije u Beogradu, nego u Prištini.

"Toliko o Trampovoj administraciji, a kada ste pitali Nensi Peloti, demokratu, pre pet godina, šta je za Kosovo - ona je rekla da je Kosovo za njih završena tema. Time se danas bave staferi (službenici) trećeg i četvrtog reda, znači navijam za Trampa", kazao je Dačić.

Povezano

Sve vesti