MONDO/Tanjug

Suprotno očekivanjima: Fijat Krajsler "u plusu"

Autor:

Predviđanja su zasnova na odličnoj prodaji kamioneta brenda Ram u Severnoj Americi

Suprotno očekivanjima: Fijat Krajsler "u plusu" Foto: promo/FCA

Fijat Krajsler Automobili (FCA) je zadržala svoje projekcije profita za čitavu godinu.

Predviđanja su zasnova na odličnoj prodaji vozila brenda Ram u Severnoj Americi, što je pomoglo grupaciji da se suprotstavi trendu usporavanja u auto-industriji, ocenjuje agencija Rojters.

U prvom finansijskom izveštaju od neuspelog pokušaja spajanja sa francuskim Renoom, FCA je izrazila uverenje da će njena zarada pre kamata i poreza u ovoj godini premašiti prošlogodišnjih 6,7 milijardi evra. U drugom kvartalu, EBIT (profit pre kamate i poreza) grupacije iznosio je 1,52 milijarde evra, dok su analitičari koje je anketirao Rojters predviđali EBIT od 1,43 milijarde evra.

Isporuke FCA u SAD su u drugom tromesečju smanjene za 12 odsto, ali je grupacija zahvaljujući odličnoj prodaji marke Ram uspela da poveća svoj udeo na 27,9 odsto na tržištu kamioneta, po kome je Ram najpoznatiji.

Grupacija je na tržištu Latinske Amerike ostvarila snažne rezultate, kao i pozitivnu operativnu dobit u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti